Sodobni kamini so lep okras vašega doma

Kamini so zgrajeni iz kaminskega vložka, ki je narejen iz pločevine in iz pozidave okoli njega. Na tej povezavi so očesu prijazni kamini, ki so modernega izgleda in sodijo v čisto vsak prostor, kjer se lahko zgradita peč in dimnik. Sodobni kamini so lahko odprti le predaj, kjer osteklena  vrata, skozi katera se vidi ogenj. Lahko so odprti na eno stran ali pa obe, nekateri pa so sredi prostor in so odprti na vse strani, rako da lahko okoli njih posedate kot okoli tabornega ognja. Vsi pa so res čudoviti, kot bi bili v pravljici.

kamini

Moderni kamini so standardnih velikosti, ali pa jih naredijo po meri in vaših željah. Vsi imajo steklena vratca spredaj, da lahko nalagate drva in da lahko gledate ogenj, kako gori. To je živ element v vašem prostoru, ki vas bo pomirjal in vas grel s prijetno toploto. Ognja smo ljudje že od nekdaj vajeni, zato našemu telesu najbolj prija. To ugotovite šele, ko enkrat občutite tako vrsto toplote. In ni pomembno, koliko je zunaj mraz, ogenj greje neumorno in močno.

Kamini so super rešitev za mlade družine brez časa, ki so veliko časa odsotne zdoma, ker ko pridejo domov in zakurijo, ogenj takoj greje prostor okoli sebe z močno toploto. Čez čas pa se ogreje tudi peč, ki začne oddajati prijetno in nežno toploto ter pihati topel zrak pod stropom, ki sproži kroženje toplega zraka. Tako kamini segrejejo prostore in stene tako, da potem, ko se neha kuriti, je vse toplo še vso noč do jutra. Najbolj je seveda topla peč, ki akumulira toploto in jo nato oddaja.

Segrejete lahko tudi sanitarno vodo, radiatorje po potrebi za druge prostore in nadstropja ali pa tudi kaj skuhate in pogrejete, če je peč tako narejena in je bolj v podeželskem stilu, kot so bile peči nekoč. Lahko naredite okoli kamina še klopi iz zidanih materialov, ki bodo služile kot toplotni sedeži.