Otroška kolesa za naše najmlajše

Še malo pa bomo na naših cestah začeli srečevati ogromno kolesarjev. Med njimi bodo tudi naši najmlajši, ki so tudi pridni kolesarji. Za naše najmlajše lahko dobite zelo lepa kolesa, ki so varna za ceste. Tudi otroci morajo imeti kolo, ki mora biti varno za cesto. Ne smemo pozabiti, da so zavore tiste, ki morajo res delovati, da so otroci varni. Poleg tega ne pozabite na njihovo zaščito, poleg tega jih ne puščajte samih na cesti. Če vaši otroci še nimajo kolesa, hitro poglejte, če je kateri pravi na spletni strani. Lahko ga kar naročite prek spletne strani in vam ga pripeljejo na dom.

Mnogi se sprašujejo, kdaj je pravi čas, da gre otrok na kolo. Vse je odvisno od vas in vašega otroka. Čim prej tem boljše, je moje mnenje. Zakaj ne bi otrok začel čim prej kolesariti. Mnogi starši kupijo že tistim najmanjšim tista prva kolesa, kot jim rečemo poganjači ali tricikli. Večji postaja otrok, večjo kolo potrebuje. Na začetku imajo otroška kolesa še pomožna kolesa. Ampak hitro se naši najmlajši naučijo vozit brez njih. Takoj jih lahko začnemo vadit, da se začnejo vozit tudi ob robu ceste. Seveda ne smejo sami na cesto, ampak z vami, da se lepo počasi navaja.

otroška kolesa

No pa se posvetimo otroškim kolesom. Kako veliko mora biti otroško kolo? To je sedaj težko povedati, saj ne vem kako velik je vaš otrok. Otroška kolesa so različne velikosti za različne starosti. Mogoče je najboljše, da greste raje najprej v katero kolesarsko trgovino, da vidite katero kolo je primerno za vašega otroka. Tako boste najbolj vedeli katera velikost mu ustreza. Otroška kolesa morajo biti prilagojena za otroka. Ne smejo biti preveč velika, prav tako ne premajhna. Najboljša rešitev za pomoč so strokovnjaki, ki se na kolesa spoznajo. Prav tako otroci hitro kolesa prerastejo, zato poglejte, če rabi letos novo kolo.