Kako laserska terapija pripomore k obnovi tkiva

Na spletni strani podjetja Semos dobite različne aparate in pripomočke za vašo vadbo in fizioterapijo kar doma ali za terapevtski studio. Naprave in drugi pripomočki so namenjeni za širšo uporabo za rekreativne in profesionalne športnike in za studie, ki se s tem ukvarjajo. Seveda ste vabljeni tudi fizioterapevti, da uporabite kakovostne in priročne izdelke za utrjevanje mišic in kit, za podporo pri vadbi ali za poškodbe, če do njih pride za svoje stranke. Najbolj iskani so stroji za lasersko regeneriranje mišic in kit po vadbi ali poškodbi, ki ga lahko imate v studiu ali kar doma, da si pomagate, ko potrebujete hitrejšo obnovo mišic in kit.

laserska terapija

Na spletni strani najdete kineziološke trakove, ki jih lahko uporabite na katerem koli delu telesa, kjer potrebujete oporo. So lepljivi ni vodoodporni, zato se z njimi lahko tudi tuširate in jih ni treba odstraniti, dokler težava ne mine. Ti trakovi so namenjeni rekreativnim in profesionalnim športnikom. Delujejo tako, da aktivirajo naravni proces okrevanja telesa. Podpirajo funkcijo udov in zagotavljajo zaščito tkiva. Omogočajo popolno svobodo gibanja. Gre za 24-urno zdravljenje, katero omogoči, da si tkivo po določeni travmi oziroma poškodbi optimalno opomore.

Naročite se lahko tudi na K-laser terapijo, katera aktivira naravni proces okrevanja telesa. LASER – light amplification by stimulated emision of radiation je metoda, ki ojača laserski žarek s stimulirano emisijo sevanja. Tovrstna hitra in neboleča laserska terapija je dinamična in ima biološke ter fiziološke učinke. Izvaja jo izkušen terapevt. Deluje pa tako, da laserska svetloba prodira globoko skozi tkiva.

Za določeno globino tkiva je pomembno, da terapevt nastavi določeno valovno dolžino laserja oziroma svetlobe. K-Laser ima na voljo kar štiri valovne dolžine, med katerimi samodejno preklaplja. Če pa potrebujete samo določeno valovno dolžino, pa jo enostavno nastavite tako, da ostale valovne dolžine izključite. Pri terapiji je zelo pomembna moč laserja. Laserska terapija pospeši metabolne procese in tudi procese celjenja tkiva.