Revolucija v ortodontiji ali preprosto invisalign

V kolikor si tudi vi želite lepega in zdravega nasmeha potem je morda invisalign aparat prava rešitev za vas. Izjemno napredna tehnologija invisalign je pravzaprav revolucionarno odkritje v ortodontiji, saj lahko klasičen zobni aparat zamenjate s prozornimi folijami, ki so narejeno po vaši meri. S pomočjo 3D modelov lahko zobozdravnik spremlja natančen potek vašega zdravljenja, tako v začetni fazi ter tekom zdravljenja kot tudi po končani terapiji, ki mu omogoča pa predvidi potrebno število opornic, ki jih postopoma menjate tekom zdravljenja. Omenjene folije postopoma premikajo vaše zobe v želeni meri, seveda je končni rezultat in celotni postopek del individualnega primera.

izdelava cerad

Prednost opornic invisalign je vsekakor to, da so popolnoma prozorne, kar je prednost v primerjavi z klasičnimi aparati z zvezdicami. Je pa za najbolj optimalen rezultat opornice invisalign potrebno nositi nekje od 20 do 22 ur na dan, saj le tako lahko zagotovimo najboljši možni rezultat. Zobno opornico snamete pred vsakim obrokom in jo po umitju zob ponovno namestite nazaj na zobe.

V kolikor vas zanima omenjeni zobni aparat je potrebno najprej ugotoviti ali je vaša situacija zob sploh primerna za tovrstni aparat, potrebno je vedeti, da omenjeni aparat ni mogoče uporabiti pri vseh primerih, pri določenih primerih je vseeno klasični aparat uspešnejši, saj mogoča več načinov poravnave zob. Prav tako pa se aparat invisalign priporoča ljudem z visoko stopnjo samodiscipline, saj v nasprotnem primeru aparat mi učinkovit.

Prednost zobnega aparata invisalign je tudi ta, da v kolikor vaše stanje zob ustreza izbiri nevidnega zobnega aparata, za kar se vsekakor odločite skupaj z specializiranim ortodontom, ki informativni pregled tudi opravi, potem lahko že o desetih dneh vidite rezultat vašega zdravljenja na omenjeni način. Vse opornice so udobne in nosljive izdelane iz medicinske plastike, prav tako pa se med seboj razlikujejo glede na fazo zdravljenja v kateri se nahajate in jih menjate vsake 14 dni.