Zbiljsko jezero je raj za fotografe

Dodobra smo zagrizli v pomlad, ki je idealen čas za raziskovanje Slovenije, saj temperature še niso previsoke, a tudi prihajajoče poletje bo gotovo ponudilo obilo primernih dni za tovrstno dejavnost. No, tudi jeseni in pozimi se da prav prijetno potovati po Sloveniji, le druge aktivnosti so vam na voljo. Če radi potujete in raziskujete skrite kotičke naše deželice, je Zbiljsko jezero zagotovo na seznamu vašega »potovalnega načrta«.

Gre za umetno akumulacijsko jezero, ki zaradi svoje lege privablja množice obiskovalcev. Jezero vam bo ponudilo obilo lepih razgledov, za še večjo lepoto jezera pa poskrbijo beli labodi, ki tam živijo že nekaj let. Izlet na jezero je tako še posebej privlačen za vse, ki si želijo fantastičnih slik pristne narave, z belimi labodi v ozadju. Zaradi razširjenosti labodov na jezeru, je jezero dobilo tudi neformalno ime, in sicer labodje jezero. Na jezeru lahko tudi ribarite, saj tam plavajo različne vrst rib, denimo ščuke in krapi.

zbiljsko jezero

Za še večjo lepoto jezera pa poskrbijo beli labodi, ki tam živijo že nekaj let.

V Zbiljskem jezeru ne smete plavati, zato pa se lahko po njem zapeljete s čolnički ter tako združite prijetno s koristnim – uživate v lepotah narave, ko veslate, pa še malo telovadite in poskrbite za svoje telo. V okolici jezera boste našli urejeno otroško igrišče, pa kavarne in odlične kotičke za okrepčanje. Odrasli (in tudi starejši otroci) se lahko s prijatelji pomerite na odbojkarskem igrišču ali poskrbite za svoje telo na fitnes napravah na prostem, ali pa nahranite svojo kulinarično dušo in najamete prostor za piknik ter si priredite prijetno druženje ob žaru. Tudi pozimi vas Zbiljsko jezero ne bo razočaralo – takrat namreč zamrzne, kar doda še en čar in novo izjemno kuliso za prečudovite fotografije narave.

Zbiljsko jezero je torej odlična priložnost za preživetje družinskega izleta ali pa druženje s prijatelji, saj vam je v bližini jezera na voljo veliko rekreativnih, kulinaričnih itd. površin oz. prostorov, kjer si lahko date duška in se popolnoma odklopite od vsakdanjih skrbi.