Vinil: ali je to prava izbira?

Že nekaj let so PVC-talne obloge oziroma talne obloge vinil ene od najbolje prodajanih oblog ne le pri nas, ampak tudi v tujini. Imeni PVC ali plastika sta imeli včasih v zvezi z opremo domov morda slabšalni pomen, a vinil se je z leti zelo izboljšal in pridobil na kvaliteti. Zato vam priporočamo, da nekaj časa namenite izbiri pravega vinila za vas.

Vsak ima rad urejeno stanovanje. Poleg urejenih sob, lepe udobne dnevne sobe in počiščene kuhinje, pa imajo glavno vlogo tudi tla. Veliko ljudi so se in se odločajo, da za svoje stanovanje položijo laminat po tleh. Ampak laminat ni edina rešitev za polaganje tal.  V zadnjih letih lahko opazimo, da si nekateri izberejo poleg laminata in parketa, tudi talne obloge vinil. Vinil je izredno tehnološko dovršen produkt, kar je prava izbira za hiter način življenja, saj so seveda izjemno odporne, za kar potrebujejo malo vzdrževanja. Polaganje vinilnih talnih oblog je zelo hiter in enostaven postopek. Poleg tega pa je tudi cenovno ugodno. Hoja po njih je tiha in prijetna, saj ne želimo, da se sliši naša glasna hoja.

Vinil

Vinil pa lahko izberemo v  različnih barvah in obliki lesa za naše stanovanje. Izbiramo lahko med tremi različnimi barvami kot so svetla, srednja in temna barva. Sami pa lahko izberemo katera barva nam v stanovanju bo najbolj pristaja. Imajo pa tudi pestro ponudbo lesnih dekorjev. Najbolj pogosto se uporablja hrast, saj se najbolj prilega v vsako stanovanje. Izbiramo lahko v različnih oblikah oziroma vzorcih na hrastu, od svetlega do temnega.

Vinil je trpežna talna obloga, ki prenese visoko obremenitev in je zelo odporna na obrabo. Uporabljamo ga lahko v vseh prostorih  kot je kuhinja, kopalnica, dnevna soba in drugje. Lahko opremimo celotno stanovanje samo s talno oblogo, saj je odporen na vodo in vlago. Tako da, če želite imeti popolno novo ali staro stanovanje, ki ste se ga odločili prenavljati, so talna obloga prava izbira za vas.