Privajanje otroka na vožnjo s pravim kolesom

Naši otroci kaj kmalu začnejo kazati zanimanja tudi za najrazličnejše aktivnosti, ki se dogajajo zunaj doma. Vsekakor jim moramo že zelo zgodaj omogočati, da se soočajo z najrazličnejšimi sredstvi, ki vplivajo na njihov razvoj, tako fizični kot tudi umski.

Ena od bolj priljubljenih aktivnosti je tudi otroško kolesarjenje. Seveda se mora otrok na pravo kolo najprej temeljito pripraviti. To lahko dosežemo z uporabo sredstev, ki delno spominjajo na kolo. V zadnjem času se je zelo uveljavil otroški poganjalec, ki je povečini zamenjal vlogo koles s pomožnimi kolesci. Na prvi pogled poganjalec deluje kot igrača, v resnici pa je veliko več kot to.

otroški poganjalec

Prednosti poganjalca

Poganjalec je v osnovi najpogosteje sestavljen iz jeklenega okvirja, krogličnih ležajev, ročajev, zavore, zaščite za krmilo, nogice za postavljanje poganjalca ter blatnikov.

Poganjalec sedeža se mora nastaviti tako, da malček s poganjalcem lahko hodi. Njegova hoja bo sčasoma vse hitrejša, saj bo imel občutek varnosti, ker so mu tla vedno dosegljiva. Kasneje bo hoja prešla v tek. Hitrejše gibanje bo malček dosegel tako, da bo noge na poganjalcu dvigoval v zrak. Obenem bo na ta način utrjeval tudi ravnotežje.

Velika izbira poganjalcev v spletni trgovini

Če imate doma majhne otroke, ki so šele na začetku privajanja na vožnjo s pravim kolesom, jim morate najprej omogočiti nakup in vožnjo s poganjalcem. Poganjalec za vašega malčka si lahko izberete kar v spletni trgovini, kjer boste lahko izbirali med neštetimi vrstami poganjalcev, poleg tega vas na istem mestu čakajo še drugi izdelki, ki so namenjeni predvsem našim najmlajšim.