Lesena okna nudijo toplino in domačnost

Danes vam je na voljo široka izbira oken. V kolikor se nahajate v fazi prenavljanja ali gradnje svojega doma, ste se moda že srečali z vprašanjem kakšna okna izbrati. Specifike posameznega materiala, iz katerega so izdelana sodobna in moderna okna se med seboj lahko izjemno razlikujejo. Na naslednji spletni strani si lahko pridobite več informacij o trenutno aktualni ponudbi oken https://www.kosec-trade.si/.

V kolikor ste v fazi prenavljanja in izbirate med materiali oken, lahko poudarimo, da bo sprememba pri katerikoli materialu in le ta bo v vaš dom prinesla določene prihranke predvsem pri ogrevanju. Vsekakor pa je dobro poznati prednosti in slabosti določenih materialov. Izbrana lesena okna so v primerjavi s klasičnimi še vedno najbolj pogosta izbira. Pri prenovi pa svoja nova PVC, ALU, LES-ALU ali lesena okna izbirajte glede na arhitekturno zasnovo ter vrsto gradnje. Z ustrezno izbiro materiala lahko prihranite tudi do 70 % pri ogrevanju in hlajenju vašega domovanja. To nam omogočajo predvsem sodobna okna z dvojno zasteklitvijo in plinskim polnjenjem ali tri slojna okna. Največjo napako, ki jo danes lahko naredite pri zastekljevanju svojega doma je napačna izbira oken.

Ko izberemo nova okna za naš dom ali poslovni prostor ne pozabimo tudi na potrebno kroženja zraka v prostoru. Pri novogradnjah to lahko rešite z montažo rekuperatorja, ki skrbi za ustrezno zračenje prostora.

V kolikor želite ohraniti klasičen dizajn, vam pri izbiri priporočamo lesena okna. Les bivalnemu prostoru doda domačnost in toplino in tako poskrbi za prijetno bivalno okolje. Tako kot ostali materiali so tudi lesena okna primerna tako za novogradnje kot tudi obnovljene objekte. V kolikor se odločite za lesena okna, ki ustrezajo zahtevanim karakteristikam toplotne prehodnosti, se lahko potegujete za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev Ekosklada RS. Ko izbirate lesena okna lahko izbirate med okni iz smreke, bora, macesna, merantija, hrasta in modificiranega lesa smreke.

lesena okna