Izgorelost – terapija vam lahko pomaga do boljšega življenja

Ste se sami ali kdo od vaših bližnjih že kdaj soočili z izgorelostjo? Gre namreč za bolezen, ki danes zaradi hitrega načina življenja in stalnega stresa prizadene vse več ljudi, a če do tega pride je pomembno, da znake pravočasno prepoznamo in si pomagamo. Tudi terapija  lahko pomaga, zato, če trpite za izgorelostjo nikar ne odlašajte z obiskom zdravnika ali terapevta, ki vam bo pomagal, da boste čim prej prebrodili to stanje in živeli naprej.

Živimo v svetu, ko se nam zdi, da moramo biti ves čas dosegljivi vsem ljudem. Doma skrbimo za otroke, partnerja, starše ali koga drugega, v službi veliko delamo in še ko nismo v službi dostikrat odgovarjamo na službene maile, saj se nam zdi, da to preprosto moramo storiti. A če ves čas skrbimo le za to, da smo ljudem stalno na voljo, da se jim vedno in v najkrajšem možnem času odzovemo, lahko to vodi v stres in če se to dogaja zelo pogosto lahko pride tudi do izgorelosti. Pot iz izgorelosti pa je dolga in naporna, zato, če se le, da to prej preprečite.

Izgorelost – terapija vam lahko pomaga tudi pri spopadanju s to težavo. S terapevtom se lahko pogovarjate o svojih težavah in na ta način vidite, kaj delate narobe oziroma zakaj ste stalno v stresu. Čez čas boste odkrili, kako se temu izogniti in boste lažje delali naprej. Izgorelost – terapija vam lahko koristi tudi iz tega vidika, da se tam naučite različnih tehnik in metod za uspešno reševanje težav, kar bo posledično prineslo tudi manj stresa v vaše življenje. To vam bo koristilo tako na službenem kot na zasebnem področju.

izgorelost terapija
Izgorelost – terapija vam lahko zelo pomaga pri izboljšanju vašega življenja, a veliko morate narediti tudi sami – namesto da ste ves čas dosegljivi šefu izkoristite kdaj dopust ali bolniško, postavite jasne meje svoje delovne zmogljivosti, ne jemljite si k srcu, če vam določene stvari ne uspe narediti takoj in podobno. Že če boste pozorni na te malenkosti, bo vaše življenje boljše in manj stresno.