Alu ograje lahko kombiniramo z drugimi materiali

Ne glede na material iz katerega so izdelane, ograje so zagotovo najpomembnejši del naših dvorišč. Če vaši dvorišče potrebuje ograjo, ki bo poleg svojih številnih koristi še enostavna za vzdrževanje, potem so alu ograje najboljša rešitev. Na strani www.givos.si/alu-ograje se lahko prepričate zakaj so alu ograje danes tako priljubljene.

Vse ograje imajo dve zelo pomembni funkciji. Prva, ki je zagotovo tudi najpomembnejša, je varnost. Ograje varujejo vaše otroke in namesto vas poskrbijo, da vaš otrok ne steče na cesto. Zato, pri izbiri ograje bodite pozorni, saj vaš otrok lahko spleza čez ograjo, če je ta prenizka. Zato, če ste se odločili za alu ograje, izberite nekoliko višjo ograjo z navpičnimi prečkami, tako da vaš otrok ne bo splezal čez njo. Lahko se tudi odločite za vodoravne vzporedne prečke, vendar v tem primeru poskrbite, da bo razmik med temi čim manjši. Na ta način bo vaše dvorišče dobilo tudi več zasebnosti. Če pa želite večjo preglednost in zagotovljeno varnost, potem so alu ograje z navpičnimi prečkami z večjim razmikom najbolj primerne za vas.

alu ograje

Če govorimo o varnosti, ne govorimo samo o otrocih, ampak tudi o neželenih obiskovalcih. Zato večina ograj ima tudi domofon in kamero. Tako lahko iz bivalnega prostora opazite, če se je kdo približal vaši ograji. Alu ograje so zelo odporne na različne vremenske razmere, zato lahko varujejo vaše otroke in vaše imetje več kot 10 let.

Vzdrževanje ni potrebno, saj so alu ograje prašno barvane, kar vašim ograjam zagotovi dolgo življenjsko dobo. Pri izbiri barv imate ogromno prostora za domišljijo. Večina ljudi se odloča za navadno sivo barvo. Barvo lahko tudi prilagodite fasadi in tako polepšate vaše dvorišče. Alu ograje so zelo prilagodljive, zato jih lahko kombiniramo z lesenimi ali steklenimi ograjami. Če pa nimate idejo, kako naj bi vaša ograja izgledala, pri izbiri višine, oblike in barve vam lahko pomagajo strokovnjaki za alu ograje.