Tečaj klasične masaže kot pot do novih priložnosti

Nudenje tako imenovanih wellness storitev predstavlja pomemben del turistične ponudbe številnih ponudnikov, predvsem različnih term. Pri tem prednjači klasična masaža. Razmišljate o tem, da bi se tudi sami usmerili v nudenje teh storitev? Tečaj klasične masaže predstavlja prvo od točk, ki vam bodo pomagale pri dosegi tega dolgoročnega cilja.

Zakaj se odločiti prav za tečaj klasične masaže?

Klasična masaža je ena od najbolj priljubljenih in obiskanih oblik masaž. Vključuje neposredno masažo kože ter mišic na izbranih delih in je primerna tudi kot masaža ob težavah kot so na primer bolečine v hrbtu. Ključno je, da se masaža izvaja v mirnem in sproščenem ozračju, ob tem pa ne smemo mimo dejstva, da je za ustrezno izvedbo masaže ključna strokovna usposobljenost osebe, ki jo izvaja.

 

tečaj klasične masaže

 

Na tečaju klasične masaže se oseba seznani s samo anatomijo in fiziologijo človeka, kar predstavlja osnovo za nadaljnje delo. Tečaj traja 6 dni in poleg predavanj vključuje tudi praktične izvedbe, kjer vam mojstri masaže pokažejo, kako masažo v praksi izvajati. Tečaju sledi tudi preverjanje znanja s katerim pridobite diplomo s katero se že lahko zaposlite v različnih kozmetičnih salonih, hotelih ter fitnes klubih.

Pomembno je, da si po tečaju vzamete čas in pridno vadite, po želji pa se lahko nato vključite tudi v proces pridobitve nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK), ki predstavlja temelj ustrezne izobraženosti za samostojno izvedbo masaž.

Sem primeren kandidat za tečaj?

Na to vprašanje boste najlažje odgovorili sami. Razmislite predvsem o tem, kaj vas zanima in ali vas izvajanje masaže vsaj malo motivira. Lastnosti, ki jih pričakujete od strokovno usposobljene osebe vključujejo znanje o človeškem telesu, pri tem se vprašajte, ali ste to znanje željni pridobiti. Oseba, ki masažo izvaja mora imeti občutek za delo z ljudmi, med prednosti sodijo prijaznost, nasmejanost, iskren nasmeh, pa tudi dobre komunikacijske veščine s pomočjo katerih boste s strankami vzpostavili korektne odnose. Če se v vsaj delu opisanih lastnosti najdete, je tečaj zagotovo dobra priložnost za vas – konec koncev lahko masažo izvajate tudi pri osebah, ki vam največ pomenijo. Ker se dobre masaže nihče ne brani.