Operacija prsi – vse kar niste vedeli

Operacija prsi ali z drugimi besedami augmentacija, kar je bolj strokoven izraz, je operativni poseg, s katerim si osebe, običajno ženske, povečajo prsi. Operacija prsi je ena najbolj pogostih lepotnih operacij, takoj za liposukcijo. Seveda operacija prsi ni namenjena le mladim damam, ki bi rade bolje izgledale, ampak tudi ženskam, ki so izgubile volumen prsi zaradi staranja ali pa zaradi nosečnosti ali morda zaradi izgube odvečne telesne teže. Operacija prsi poskrbi za bolj usklajen videz vašega telesa, prav tako pa vam pomaga pri dvigu samozavesti, če vam je le-te morda primanjkovalo. Vsekakor je to prava odločitev, če ste si vedno želeli imeti večje prsi.

operacija prsi

Tako kot pri vseh drugih posegih, je tudi pri tej operaciji potreben predhodni posvet s strokovnjakom, sama operacija prsi pa poteka tako, da se naredi rez ob strani dojke, s čimer se oblikuje nekakšen žep, v katerega se nato vstavi vsadek. Preden se vstavi vsadek, se ta žep temeljito očisti, da ne bi kasneje prišlo do nepotrebnih vnetij in zaletov. Po vstavitvi vsadkov se žep zašije in na ta način se operacija prsi zaključi. Po operaciji vam bo pod dojko ostal viden manjši rez, vendar bo le-ta zakrit že s kopalkami, tako da večjih brazgotin ni za pričakovati.
Seveda se mora vsaka ženska zase odločiti ali je operacija prsi res nekaj kar potrebuje ali pa morda le misli, da to potrebuje. V današnjem svetu, ko nas povsod spremljajo podobe idealnih manekenk z bujnim oprsjem, se je seveda potrebno vprašati ali je res to ta ideal, ki ga želimo doseči? Vedno bolj pogosta so mnenja in izjave, da to zagotovo ni nekaj, kar bi mladim damam moral biti vzor, saj gre v svetu medijev v veliki večini le za popolne obdelave fotografij, ne pa toliko za popolna telesa manekenk.