Najpopularnejše igre na prostem

Igre na prostem so izjemno priljubljene pa tudi zelo zaželene. Če je le možnost svoje malčke v toplejših dnevih povabite ven v naravo in se skupaj z njimi igrajte še vi. Možnosti za igro je veliko. Včasih je potrebno le nekaj domišljije ter dobre volje.

Igre na prostem otrokom pa tudi starejšim ljudem prinašajo številne prednosti in koristi. Ne nazadnje si prav vsi lahko na takšen način učinkovito krepimo tudi svoj imunski sistem.

Med dvema ognjema

Če bi vam dejali, da naštejete priljubljene igre na prostem, bi najverjetneje med njimi omenili tudi igro med dvema ognjema. Le kdo je ne pozna? Igra je priljubljena že izjemno dolgo časa in najverjetneje bo tako tudi ostalo. Nekatere igre na prostem so povsem brezčasne, igrajo pa se jih lahko stari, mladi in najmlajši.

Za igro med dvema ognjema ne potrebujete prav veliko. Nujna pripomočka sta žoga in kreda. Na razpolago na naj bo čim več oseb. Če želite, da bo igra povsem varna in kar se da zabavna, si poiščite ustrezno lokacijo, na kateri si boste morali začrtati polja. Igralce boste razdelili na dve skupini in igra se lahko prične.

Skrivalnice na prostem

Za otroke so skrivalnice izjemno vznemirljiva igra, ne glede na to, ali poteka znotraj doma ali zunaj na prostem. Čim več igralcev je vključenih, tem zabavneje je. Pri igri lahko sodelujejo tudi odrasli.

Skrivalnice imajo sicer določena osnovna pravila, nekatera pa lahko prilagodite povsem po svoje. Na ta način bo igra še zanimivejša.

Odlične ideje za igre na prostem

Čeprav smo kot otroci poznali veliko iger na prostem, smo nekatere med njimi povsem pozabili. Ko se znajdemo zunaj z otroki, zato neredko razmišljamo, kaj bi se igrali, da bi bilo za male junake vse skupaj čim bolj vznemirljivo. Na igro na prostem se je treba torej dobro pripravite. V rokah imejte vsaj nekaj adutov, saj bo tako prosti čas veliko bolje izkoriščen.

Odlične ideje za igre na prostem so vam na voljo tudi na spletu. Na kar nekaj straneh lahko najdete najpopularnejše igre na prostem, ki so zelo natančno predstavljene.