Hialuronska kislina vam polepša izgled

Hialuronska kislina je čudež narave. Uporaba hialuronske kisline vam lahko polepša izgled. Kislina se naravno pojavila v našem telesu. Povprečna oseba ima v sebi 15 g hialuronske kisline. 50 % od tega se nahaja v naši koži. Kislina spada pod družino glukozaminoglikov.

Hialuronska kislina

V našem telesu se pa pojavila v stenah krvnih žil, popkovnici, koži, v manjšem deležu pa tudi nastane v hrustančevini in steklovini, sklepni maži in igra zelo pomembno vlogo. Hialuronska kislina v hrustačevini poskrbi za nego hrustanca, njegovo odpornost in prožnost ter upočasni propadanje. Zato se v glavnem uporablja za zdravljenje osteoartroze, saj ima elastoviskozne lastnosti.

Glavne prednost uporabe hialuronske kisline je, da srbi za neboleče delovanje sklepov, saj preprečuje trenje med sosednjimi tkivi. Najbolj pomembno vlogo ima v koži, kjer je njena glavna vloga celjenje tkiva, ki se je poškodovalo zaradi katerega koli razloga.

Ko je koža izpostavljena veliko količini ZVB žarkom, se bo koža vnela, in to prepoznamo kot opekline. Ko se to zgodi, bodo celice v dermisu upočasnile nastanek hialuronske kisline in s tem se celice hitreje razkrajajo. Hialuronska kislina tudi skrbi za elastičnost kože uporabnika, zaradi svojih elastoviskoznih lastnosti.

To povezuje kislino z mladostjo in z zdravjem. Strokovnjaki so navdušeni nad kislino zaradi njene lastnosti, da lahko zadrži vodo. Ena enota hialuronske kisline lahko zdrži približno tisoč enot vode.

Nobena druga organska snov ne more zadržati takšno količino vode kot hialuronska kislina. Koža je zelo pomemben del našega telesa, saj preprečuje udor neželenih in škodljivih organizmov do našega telesa. Ko se koža poškoduje postane tkivo pod kožo izpostavljeno različnim škodljivim organizmom, kar je lahko zelo nevarno za osebo.

Zato je pomembno za zdravje osebe in krepitev našega imunskega sistema učinkovito in hitro celjenje poškodovane kože. V ta namen nam lahko pomaga samo hialuronska kislina. V primeru, da svojo kožo ne oskrbujemo pravilno, lahko pride do pojava brazgotin, vnetja kože ali pa do drugih neželenih in ne predvidljivih posledic.